Bakan Akdağ ve milletvekiller yuhalandı

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnceleme yapmak üzere Malatya Çocuk Yuvası'na gelen Sağlık Bakanı ile AKP'li milletvekillerini protesto eden vatandaşlar, 'Bugüne dek neredeydiniz?' diye bağırdı

Vahşetin yaşandığı Malatya Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AKP'li milletvekilleri Ali Osman Başkurt, Ahmet Münir Erkal ve Fuat Ölmeztoprak, vatandaşların "yuh" sesleriyle karşılaştı. Yuvadaki olayı protesto etmek için bina önünde toplanan grup, Akdağ'dan sorumluların cezalandırılmasını isteyerek, "Hesap sorun. Bu çocuklar hepimizin" dedi.

Kiremitli tepki
Akdağ ve beraberideki heyet yuvaya girerken de, yuvanın karşısındaki bir binanın çatısına çıkan 3 kişi, aşağıya kiremit atarak, "Hesap sorulsun. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor" diye bağırdı. Protestocular, polis tarafından çatıdan indirilip gözaltına alındı.

'Hepimizi yaraladı'
Olayı "münferit" olarak değerlendiren Akdağ, "Hepimizi derinden yaralayan ve vicdanları sızlatan bir olay. Hükümet ve ilgili bakanlık, toplum vicdanını rahatlatacak tedbirler alacak. Sorunlar yamama tedbirlerle çözülemez. Sadece lokal çözüm buluruz. Sistematik değişimin gerektiği açık. Çocuklarda depresyon gözlendi. Sağlık ekiplerinin çalışması sürüyor" diye konuştu. Çocuklardan bazılarının, dayak nedeniyle şaşı oldukları iddialarının hatırlatılması üzerine de Akdağ, "Sağlık kontrolleri devam ediyor" şeklinde konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber